22 mars 2012

Chokladvåfflor





Marie Bebådelsedag - Vårfrudagen infaller den 25 mars.  Seden att äta våfflor på Marie Bebådelsedag tror man beror på ett språkligt misstag, nämligen att det dialektala "våfferdagen" för Vårfrudagen genom sin ljudlikhet, blev våffeldagen.
Här kommer ett recept på litet annorlunda våfflor, nämligen chokladvåfflor.

Det här behövs till 7 våfflor:
3 dl majsstärkelse (Maizena)
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
3 msk strösocker
1/2 tsk salt
2 dl vatten
2 msk matolja
4 ägg
smör eller margarin till gräddningen
Tillbehör:
smält vit choklad
hallon- eller apelsinsorbet

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten och matolja och rör till en slät smet. Vispa i äggen.
2. Värm våffeljärnet, lägg på en liten klick smör eller margarin, häll på knappt 1 dl smet och grädda.
3. Dela våfflorna i bitar och lägg dem i en liten hög på varje tallrik. Hacka och smält chokladen i en bunke över ett vattenbad. Ringla chokladen över våfflorna. Lägg på en kula sorbet. Servera genast.

Recept: Catarina Bennetoft, Allt om mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vatten

Vatten, det viktigaste av allt! Glöm inte att dricka vatten är Viktväktarnas första bantningsråd ! Jag har större delen av mitt liv bott på...