16 oktober 2010

Boktips


Ni har säkert uppmärksammat att det i höst kommer ut en biografi över Gösta Ekman d y, skriven av Klas Gustafson. Innan ni läser den, kan ni gärna läsa boken Svenska ord & Co, saga & sanning, skriven av Staffan Schöier och Stefan Wermelin. Detta praktverk kom ut första gången 2005 (ny upplaga 2007). Boken handlar om Svenska ord som ju är en unik epok i svenskt nöjesliv. Det är sannerligen ingen rapsodisk redogörelse, utan en utförlig skildring där vi får följa Hasse och Tage ända från barndomen och uppväxten och hur deras samarbete uppstod och utvecklades. Många var det som sedan slöt upp och deltog i deras revyer och filmer, bland andra Gösta Ekman.
Låt er inte avskräckas av formatet. Den innehåller massor med bilder och även en CD-skiva. Rolig är den också!
Om ni vill återuppleva några av deras revyer och filmer finns det ett begränsat urval på DVD  att låna på Stockholms stadsbibliotek http://www.biblioteket.se/ Boken jag berättat om finns också att låna på folkbiblioteken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lidingö vårsalong och konstrunda 2024

Årets vårsalong i Lidingö stadshus pågår den 13 - 28 april. Vårsalongen avslutas med den så kallade Konstrundan. Den pågår 26, 27 och 28 apr...